Læs mere om Bell'ItaliaHvem er vi?Læs vores artiklerVil du annoncere?

 

Sværdfisk

 

Østers

 

Sardiner

Tunfisk - Tonno

 

Tunfisk er heldigvis dukket op hos de danske fiskehandlere, men desværre er prisen for frisk tun meget høj. Men tun der har været frosset koster ca. det halve og er udmærket, specielt hvis det skal tilberedes i sauce eller i ovnen. Skal tunen serveres alene, bare grillet let – så er der vist ingen vej udenom. Så skal den være frisk. Men personligt foretrækker jeg den helt røde friske.

 

Tonno arrosto - Grillet Tunfisk med tomatsalsa

 

Fire skiver tun, hvidløg, sommermodne tomater, vineddike, oregano, persille, olivenolie, salt og peber.

Tunfisken  vendes i olivenolie og grilles. Blend to modne tomater, et fed hvidløg og persille. Tilsæt olie, oregano og vineddike, salt og peber og bland det i.

Hvis det ønskes kan salsaen passeres før den hældes over de grillede stykker tun.

Server med f.eks. friskt brød og en lille salat.

 

Cipuddáta di tunnu - Stegt tun med løg

 

4 store stykker tun,  4 store løg, ½ glas rødvinseddike, ½ glas olivenolie,  1 tsk. sukker, mynteblade (alt. hakket persille), mel, salt og peber.

 

Krydr tunstykkerne med salt, peber og vend dem i mal. Steg dem ca. to minutter på hver side, tag dem af panden og hold dem varme. Skær løgene i tykke skiver og smid dem i en stor pande med en kop vand og et halvt glas olivenolie. Lad det koge til vandet er fordampet og  løgene begynder at stege i olien. Hæld rødvinseddiken, sukker og salt på. Tunstykkerne tilsættes igen og simrer 8-10 med til saucen er kogt ind. Bliver det for tørt så tilsæt en sjat hvidvin eller vand. Til sidst drysses stykkerne med hakkede mynteblade og serveres med kogte kartofler eller en salat.

 

Tunnicchiu o fúrnu - Tonno al forno - Tun i ovnen

 

750 gr. tun, 1 løg, vineddike, olivenolie, citronsaft, hakket bredbladet persille, basilikum, laurbærblade, oregano, salt og peber.

 

Lav en marinade af 1½ dl. olivenolie, en skefuld vineddike, et sprøjt citronsaft, finthakket løg, en lille håndfuld hakket persille og basilikum, et laurbærblad, en teskefuld oregano og friskkværnet peber.

Skyl og tør tunfisken og lad den marinere i blandingen et par timer. Vend fisken og lad marinaden fordele sig over fisken.

Fisken lægges i et ildfast fad smurt med olie. Lad fisken stege i ovnen ved 175 gr. i ca. 35-40 min. Hæld jævnligt den resterende marinade over fisken.