Læs mere om Bell'ItaliaHvem er vi?Læs vores artiklerVil du annoncere?

 

Sværdfisk

 

Homer var nok den første forfatter der berettede om strædet mellem det italienske fastland og Sicilien - Messina-strædet. Det var her at Odysses mødte Skylla og Karybdis. Kigger man udover strædet kan man se hvor kraftige strøm der er igennem strædet, og er man heldig kan man se fiskerbåde med høje master med udsigtstårne og en lang bro i stævnen - Dette er de fiskerbåde der holder udkig efter sværdfisk - Pesce Spada.

 

Pesce Spada alla Messinese- Sværdfisk som i Messina.

 

En velsmagende fisk som kan tilberedes på flere måder, en af disse på "Messina-vis".

 

4 skiver sværdfisk, 1 stort løg, ½ stængel blegselleri, 50 gr. sorte oliven, 30 gr. kapers, tomatsauce (se pastaopskrifter), olivenolie, salt og peber.

 

I olivenolie klares det fint hakkede løg og hakket blegselleri. Tilsæt halverede kapers og de sorte oliven der deles med fingrene. Efter et par minutter tilsættes et par dl. Tomatsauce.

Lad det hele samle sig et par minutter og tilsæt fisken,  salt og peber;  tilsæt vand så fisken næsten dækkes lad det simre videre ved lav varme i cirka 20 min. - Fisken kan vendes èn gang, men man risikerer at ødelægge den hvis det er et stort stykke. Går det ikke at vende fisken, så tilbered fisken med låg på, så den dampes ordentligt.

 

Denne ret serveres traditionelt med kogte kartofler og drysses med hakket persille.

 

 

En anden måde at tilberede sværdfisk er på grillen. Her kommer den obligatoriske citron ind i billedet. Et stykke grillet sværdfisk er en let og dejlig ret der er fantastisk en varm sommerdag med et forfriskende glas hvidvin.

 

 

Pesce Spada alla Griglia

 

4 skiver sværdfisk (en per person), hvidvin, hvidløg, persille, hvidvinseddike, olivenolie, salt og peber.

 

Lad sværdfisken marinere i en blanding af olivenolie, hvidvinseddike, hvidvin, hvidløg i skiver og hakket persille.

Sværdfisken lægges på grillen. Ved tilberedelse i ovnen under grillen enten i et ildfastfad eller på grillrist. Medens sværdfisken grilles hældes jævnligt lidt af marinaden på fisken.

Når fisken er grillet tilsættes salt og peber.

Server fisken med en skive citron.

 

En anden variant er at overhælde fisken med resten af marinaden tilsat saften af en citron. Drys fisken med kapers.